Кабмін визначив, як через Україну провозитимуть наркотики

Вівторок, 11 грудня 2007, 15:22

Кабінет Міністрів визначив порядок транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів через Україну.

Про це сказано в постанові Кабміну № 1388 про внесення змін до постанови "Про затвердження порядку видачі сертифікатів на ввезення в Україну й вивезення із України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів", текст якого мають Українські Новини.

Для дозволу на транзит через Україну організація подає: заяву, назву й кількість наркотичних і психотропних речовин, які будуть транспортуватися через Україну, номер контракту поставки, вид транспорту для поставки, копія контракту, згідно з яким здійснюється транзит, завірена печатками організації.

Також назви пунктів пропуску на державному кордоні, через які буде здійснюватися ввіз-вивіз, сертифікат якості речовин, лікарська форма речовини.

Реклама:

Підприємство в кожному конкретному випадку поставки повинне подавати свідоцтво (національний сертифікат) держав імпортера й експортера на здійснення експортно-імпортних операцій.

У тексті порядку слово "сертифікат" замінено на "дозвіл".

Крім цього, термін дії дозволу може бути одноразово продовжено максимум до 31 грудня поточного року, якщо заявлений вантаж із поважних причин у зазначений період не перетнув митного кордону України.

Раніше в порядку не вказувався граничний строк продовження дії сертифіката.

Зміни до цього порядку набувають чинності з 1 січня 2008-го.

Нагадаємо, Кабмін постановою № 1387 затвердив порядок ліцензування діяльності, пов'язаної з оборотом наркотичних, психотропних речовин і прекурсорів.

8 листопада Кабмін постановою № 1307 увів обов'язкове декларування іноземцями прописаних їм наркотичних і психотропних лікарських засобів, які вони провозять, із 2008-го.

В Україні оборот наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів здійснюється на основі Закону № 60/95-ВР від 15 лютого 1995 "Про оборот в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів і прекурсорів".

Міністерство внутрішніх справ стурбоване ростом злочинів, пов'язаних із незаконним оборотом наркотичних речовин.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!