Україна та Росія домовляться про газ лише на 2008 рік

П'ятниця, 30 листопада 2007, 18:34 -

Україні доведеться обмежитися підписанням газового контракту тільки на 2008 рік, хоча раніше країна планувала врегулювати це питання на середньострокову перспективу, заявив перший заступник голови Секретаріату президента країни Олександр Шлапак.

"На превеликий жаль, наші попередні домовленості, про які я розповідав, зараз не будуть актуальними. В умовах невизначеності ціни на туркменський газ на 2009 рік і надалі, доведеться обмежиться контрактом на 2008 рік, а потім ми повинні сідати й обговорювати більш довгострокові умови ", - сказав Шлапак.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко в інтерв’ю ВВС висловив переконання, що в питанні врегулювання газових постачань Україна наразі має "чітку перспективу".

Реклама:

Раніше Узбекистан заявив про намір провести переговори з російською стороною про підвищення ціни на узбецький газ у 2008 році.

У свою чергу, заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв заявив, що Україні в 2008 році доведеться більше платити за російський природний газ, а його остаточна ціна буде визначена в результаті переговорів, які почнуться дуже скоро.

Він також зазначив, що "Газпром" може почати торгувати нафтою й газом не за долари, а за рублі та євро.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: