Представники "Турбоатому" намагалися захопити реєстр акціонерів

Четвер, 29 листопада 2007, 13:40

Компанія "Реєстр Холдинг" (Харків), що є реєстратором акціонерів найбільшого виробника турбінного обладнання заводу "Турбоатом" (Харків), заявляє про те, що представники "Турбоатому" намагалися захопити реєстр акціонерів своєї компанії.

Про це на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин повідомила директор "Реєстр Холдингу" Олена Прошутя.

З її слів, фасад будинку київської філії "Реєстр Холдингу" був обписаний нецензурною лайкою, а вхідні замки залили монтажною піною.

"Наступного дня з'явилися представники "Турбоатому" Черкаський Олексій Юрійович із начальником безпеки Федорою Володимиром Леонідовичем. Вони намагалися захопити систему реєстру акціонерів "Турбоатому", - сказала вона.

Реклама:

Прошутя повідомила також, що представники "Турбоатому" заявили, що не залишать приміщення київської філії "Реєстр Холдингу" доти, поки не одержать на руки реєстр.

Однак представники реєстратора відмовилися видати реєстр, оскільки представники "Турбоатому" не пред'явили ніяких документів.

"Є рішення суду про те, що ми не маємо права передавати реєстр нікому", - сказала Прошутя.

Водночас вона не уточнила, який саме суд і коли ухвалив таке рішення.

"Була загроза збереженню реєстру первинних документів. Була викликана спочатку охорона орендодавця (приміщення), а потім я подзвонила в Печерський районний відділ (міліції) для того, щоб викликати наряд міліції для захисту реєстру акціонерів", - повідомила Прошутя.

Як повідомляло агентство, "Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумуляторних електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового й іншого енергетичного обладнання.

75,22% акцій відкритого акціонерного товариства "Турбоатом" належать державі, ними управляє ФДМУ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!