Комуністи зайнялися "житлово-комунальним популізмом"

Вівторок, 27 листопада 2007, 12:56 -

Депутати Верховної Ради Петро Симоненко й Володимир Матвєєв (фракція Комуністичної партії) пропонують Раді ввести мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, спожиті у побуті газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі).

Про це сказано у законопроекті, зареєстрованому в Раді 26 листопада під № 1026.

Депутати пропонують увести мораторій на період до встановлення розміру мінімальної зарплати й пенсій на рівні прожиткового мінімуму, погашення заборгованості з виплат зарплат і стипендій.

Депутати мотивують необхідність прийняття законопроекту підвищенням цін на імпортний газ, що прогнозують фахівці з 1 січня 2008 року, що призведе до значного підвищення цін на всі види промислової продукції й на продукти харчування.

Реклама:

Депутати зазначають, що заборгованість населення з оплати житлових комунальних послуг на 10 вересня становила 7,1 млрд гривень.

"З огляду на ситуацію, що складається в паливно-енергетичному секторі, виникає необхідність законодавчо обмежити необґрунтоване підвищення цін і тарифів", - сказано у пояснювальній записці до законопроекту.

Як повідомлялося, у жовтні 2006 року Рада скасувала мораторій на підвищення тарифів на житлокомпослуги, у тому числі цей закон підтримала фракція КПУ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: