Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Черновецького вирішили давати продукти за картками

Понеділок, 26 листопада 2007, 12:38

За дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького малозабезпечені кияни отримуватимуть основні продовольчі товари за соціально досяжними цінами.

Про це заявила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба адміністрації.

Так, Черновецький доручив підготувати розпорядження про створення міської комісії з питань впровадження пільгового обслуговування малозабезпечених громадян. Проектом розпорядження передбачено, що очолить комісію Кільчицька.

До складу комісії також увійшли начальник головного управління соціального захисту населення Тетяна Костюренко і начальник головного управління торгівлі та побуту Василь Щербенко.

Реклама:

Також до складу комісії увійшли начальник управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Ірина Голубєва та представник головного фінансового управління і заступники керівників районів.

"Сьогодні пройшло перше засідання комісії. Наразі ми розглядаємо шляхи впровадження цього соціального проекту", - розповіла Кільчицька.

"Планується затвердити перелік продовольчих товарів, які купуватимуть малозабезпечені громадяни за зниженими цінами", - додала вона.

За словами Кільчицької, "необхідно визначити кількість сімей, що потребують соціального захисту, та з'ясувати, подорожчання яких саме продуктів особливо впливає на їхній бюджет".

Заступник мера повідомила, що буде затверджено перелік товарів, до якого увійдуть овочі, фрукти, свіжоморожена риба, м'ясні та рибні консерви, круп'яні вироби (гречка, вівсянка, рис), макаронні вироби, манна крупа, борошно, олія, масло тваринне, цукор та чай.

На ці продукти буде встановлено торговельну надбавку до 5%. Завдяки цьому кожна родина заощаджуватиме 30-40 гривень.

Наразі понад 125 тисяч ветеранів та інвалідів війни вже закріплені для торговельного обслуговування за створеними у районах спеціалізованими магазинами та відділами з їх обслуговування.

Крім того, із 30,4 тис. інвалідів та ветеранів війни вже безкоштовно отримали дисконтні картки на придбання товарів в супермаркетах зі знижкою від 3% до 7%, а в Голосіївському районі – до 10%.

Так, у кожному районі пропонується створити як мінімум по два муніципальних магазини, які би здійснювали обслуговування цієї категорії громадян основними продовольчими товарами за соціально досяжними цінами.

Також розглядається можливість забезпечити всі соціально незахищені сім'ї дисконтними картками, що даватимуть знижки на певні продукти в супермаркетах.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!