Семенюк судитиметься за росіян у Верховному Суді

Понеділок, 26 листопада 2007, 13:43

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк виключає реприватизацію холдингової компанії "Луганськтепловоз" і збирається відстоювати законність продажу заводу у Верховному Суді.

"Інвестор як працював, так і буде працювати", – сказала Семенюк, додавши, що буде "до останнього" доводити законність продажу "Луганськтепловозу" у Верховному Суді.

Семенюк нагадала, що неодноразово робила заяви про те, що задоволена роботою нинішнього інвестора - Брянського машзаводу – і впевнена в тому, що ця компанія, незважаючи на судові розгляди, буде і далі керувати "Луганськтепловозом".

"Поки ми не можемо починати жодних дій, оскільки офіційного документа – рішення суду – ще не одержали. Однак після того, як він буде в нас на руках, юристи ухвалять рішення про наші подальші дії. У принципі, ми зараз розглядаємо можливість оскарження цього рішення у Верховному Суді України", - цитує слова Семенюк прес-служба ФДМ.

Реклама:

На думку голови ФДМ, ситуація навколо "Луганськтепловозу" – "це ні що інше, як політичне замовлення".

Раніше Семенюк уже зверталася до президента Віктора Ющенка з вимогою "дати спокій "Луганськтепловозу".

Вона вважає, що "групка осіб, керуючись власними інтересами, фактично забороняє державі виконувати закони, у тому числі і закон "Про Державний бюджет", і роблить це, використовуючи "ручні" судові органи".

"Мені не тільки як голові Фонду, але і як людині незрозуміло, яким чином наближені особи пояснюють президентові, чому комісія повинна була допустити до участі в конкурсі компанії, що виготовляють сталь і руду: щоб тепловози й обладнання підприємства пішли замість руди і металобрухту в сталеплавильні печі?" - обурилася Семенюк.

Як відомо, раніше 76% акцій "Луганськтепловозу" були продані ЗАТ "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (група "Трансмашхолдинг"), 24% - фізичним особам та інституціональним інвесторам.

Водночас процес приватизації піддавався критиці з боку президента й опозиції через непрозорість конкурсу.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!