НБУ не зважає на рішення суду

П'ятниця, 23 листопада 2007, 10:41

Національний банк не вважає вимогу про надання банками об'єктивної інформації про ставки за кредитами такою, що втратила чинність, незважаючи на визнання Окружним адміністративним судом Києва незаконним відповідного пункту постанови Нацбанку №168.

Про це журналістам заявив директор юридичного департаменту НБУ Василь Пасічник.

З його слів, постанова повною мірою залишається чинною, тому що не минув строк подачі апеляції на рішення Окружного адміністративного суду Києва.

Нацбанк має намір у встановлений термін скористатися правом апеляції й оскаржити це рішення суду.

Реклама:

НБУ розраховує на скасування судового рішення, яким вимогу про надання банками об'єктивної інформації про ставки за кредитами визнано незаконною.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 12 листопада задовольнив позов, поданий від імені мера Києва Леоніда Черновецького, акціонера "Правекс-банку", і визнав незаконним відповідний пункт постанови НБУ №168.

Зокрема, суд визнав незаконним пункт 3.1 постанови, що передбачає розкриття переліку платежів на користь третіх осіб (комісії, послуги реєстраторів, нотаріусів і т. д.).

У середині жовтня нинішнього року "Правекс-банк" подав позов у суд із проханням скасувати постанову Національного банку № 168, що зобов'язує банки надавати повну й об'єктивну інформацію про ставки за кредитами.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!