Український фондовий ринок переживає підйом

П'ятниця, 2 листопада 2007, 14:57

Минулий тиждень став успішним для фондового ринку України в цілому і для інвестиційних фондів зокрема. Це досить характерно для кінця місяця. Головний індикатор, індекс ПФТС, зріс на 2,25% і 31 жовтня становив 1177 пунктів, знову оновивши історичний максимум.

За період з 25 до 31 жовтня відкриті інститути спільного інвестування суттєво зміцнили свої позиції. Майже всі фонди випередили за зростанням індекс ПФТС, і лише 2 з 11 відкритих ІСІ показали менший за індекс приріст. Середня доходність відкритих фондів за останній тиждень становить 3,71%. 4 фонди продемонстрували доходність вищу за середню.

Реклама:

Лідером минулого тижня за показником приросту чистих активів, що припадають на один інвестиційний сертифікат фонду, виявився наймолодший відкритий "Магістр-фонд збалансований". Його доходність за тиждень становить 6,94%. Друге місце посів фонд "Бонум оптімум" із доходністю 6,12%. Третім за приростом вартості ІС (5,93%) став "Преміум - фонд збалансований".

На місячному проміжку найкращі результати показав фонд "Бонум Оптімум" із доходністю 19,4%. Середній показник зростання вартості сертифіката українських відкритих ІСІ за період з 30 вересня до 31 жовтня поточного року становив 11,73%. Індекс ПФТС за цей час зріс на 13,79%.

За 10 місяців 2007 року всі відкриті фонди, що досягли нормативів до 1 січня цього року, забезпечили своїм учасникам приріст їхніх внесків у більш ніж у півтора рази. При цьому лідери досягли приросту вартості сертифікатів, що перевищив доходність за гривневими депозитами у 6-6,5 разів, а за інвестиціями у золото – у 3-3,5 рази.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!