Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Ахметов дав грошей потерпілим на шахті ім. Засядька

Понеділок, 19 листопада 2007, 12:44

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів, бізнесмен Ринат Ахметов виділив потерпілим у результаті вибуху газу на шахті ім. Засядька 10 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба Партії регіонів.

"Ми не залишимо без підтримки й допомоги жодну сім’ю, яка потрапила в біду", - підкреслив Ахметов.

Він також висловив співчуття сім’ям загиблих шахтарів.

Реклама:

"Сьогодні вранці трагічна новина ввірвалася в наші будинки... Всі ми зараз сподіваємося на чудо, віримо в порятунок життів наших співвітчизників, я звертаюся до сімей шахтарів, які ще не врятовані, зі словами віри й надії на краще", - сказав Ахметов.

Благодійний фонд "Розвиток України", який очолює він, створив координаційну раду для роботи із сім’ями потерпілих, котра почне працювати на місці трагедії.

Як повідомлялося, Донецька область оголосила 19, 20 й 21 листопада днями жалоби для вшанування пам'яті гірників, які загинули на підприємстві "Шахта ім. Засядька 18 листопада.

70 шахтарів загинули, 30 пропали безвісти й 28 госпіталізовані в результаті вибуху газу, який стався о 3:11 у неділю, 18 листопада, на горизонті 1 078 м на шахті ім. Засядька.

Усього в шахті працювали 457 шахтарів.

Станом на 8:00 19 листопада 357 шахтарів підняті на поверхню, з яких 28 госпіталізовані (27 - у стані середньої тяжкості від гострого отруєння газом, 1 - у вкрай тяжкому стані від опіків і травм).

До пошуково-рятувальних робіт і ліквідації окремих осередків пожежі на шахті залучені підрозділи Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міністерства вугільної промисловості.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!