Президент вимагає позвільняти митників

Понеділок, 19 листопада 2007, 13:05

Президент Віктор Ющенко вимагає негайного звільнення ряду керівників регіональних митниць та пропонує голові Держмитслужби також подати у відставку.

Про це глава держави сказав під час наради "Захист інтересів держави на економічному кордоні України", що відбувається у приміщенні СБУ, повідомляє УНІАН.

Виступаючи з гострою критикою діяльності митних служб, а також того, що сама митна служба не бореться з виявами корупції, Ющенко звернувся до керівника митної служби Олександра Єгорова.

"Ви втрачаєте мужність, у вас немає енергії, чому ви не можете протистояти шахраям, що вами керують", - сказав президент. Він порадив Єгорову, якщо той не може впоратись із ситуацією, піти у відставку.

Реклама:

Також президент дав доручення протягом тижня звільнити керівника Південної регіональної митниці, його заступників, а також керівників низки митниць в Одеській області, зокрема начальника митного пункту "Одеса-порт", начальника митного пункту "Одеса-вантажний", начальника Миколаївської митниці та інших.

Ющенко також доручив посилити контроль за діяльністю інших посадовців митниці в різних регіонах.

Також президент доручив СБУ, Генпрокуратурі і МЗС здійснити заходи щодо відкриття кримінальних справ на працівників митниць, які були помічені в корупції, в тому числі і тих, кого президент пропонує звільнити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!