Шуфрич залишить ЧАЕС без "Укриття"

Понеділок, 19 листопада 2007, 18:22

Двовладдя Чорнобильській АЕС: нею керують два генеральні директори. Людина, що обіймає цю посаду, несе особисту відповідальність за безпеку ядерного об’єкта.


Така ситуація виникла через дії міністра МНС Нестора Шуфрича, і нею вже зацікавилися країни, що фінансують роботи на об’єкті "Укриття" над зруйнованим четвертим енергоблоком.


Після звільнення гендиректора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна, що відбулося 8 жовтня за наказом міністра МНС Шуфрича, об’єктом мав керувати головний інженер станції. За даними СБУ, на момент призначення Гендиректором головний інженер перебував за кордоном і не міг виконувати обов’язки директора ЧАЕС. Після повернення з відпустки він став в. о. гендиректора ЧАЕС.


Ігор Грамоткін поновлений на посаді Славутицьким міським судом Київської області 12 листопада. МНС в особі міністра Шуфрича не виконує рішення суду і не видає наказ про поновлення Грамоткіна на роботі, внаслідок чого на стратегічному об’єкті паралельно працюють два керівники.

Реклама:


Тимчасова комісія з вивчення обставин звільнення генерального директора ЧАЕС, утворена за розпорядженням прем’єр-міністра України Віктора Януковича, визнала дії МНС необґрунтованими, вказавши на відсутність підстав звільнення.


Заступник Секретаря РНБО Парашин вважає, що істинні причини звільнення гендиректора ЧАЕС Грамоткіна не є ясними, а саме звільнення відбулося з численними порушеннями вимог трудового законодавства.


Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єр-міністра з листом, у якому вказує, що дії МНС призвели до загострення обстановки на ядерно небезпечному об’єкті та є загрозою національній безпеці України.


17 грудня у Лондоні в офісі Європейського банку реконструкції та розвитку відбудеться чергова Асамблея країн-донорів Чорнобильського фонду "Укриття". Участь у Асамблеї приймуть делегації 28 країн. На минулому засіданні Асамблеї, що відбулося у липні, країни-донори відмітили позитивну роботу керівництва ЧАЕС. Міністр Шуфрич завірив делегації країн-донорів у тому, що злагоджена робота на ЧАЕС триватиме далі. На грудневу Асамблею делегація України поїде зі скандалом.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!