США вчетверо зменшили витрати на Ірак

Четвер, 15 листопада 2007, 14:53

Палата представників конгресу США підтримала законопроект про виділення на військові дії в Іраку 50 мільярдів доларів.

Цей проект може призвести до нового протистояння із Білим домом або до вимоги президента США Джорджа Буша розпочати виведення військ з Іраку протягом 30 діб для припинення військових дій до грудня 2008 року.

Палата представників проголосувала за прийняття законопроекту, згідно з яким буде виділено всього 50 мільярдів доларів замість 200 мільярдів. Спостерігачі вважають, що верхній палаті не вдасться зібрати потрібних 60 голосів для остаточного прийняття законопроекту.

Реклама:

Джордж Буш обіцяє в будь-якому випадку накласти вето на цей закон.

Сформована ситуація означає, що даний законопроект буде підтримуватися фінансово тими коштами, які були призначені для інших цілей.

Демократи повторюють, що більше коштів виділяти не будуть, доти поки президент не погодиться розпочати виведення бойових підрозділів з Іраку й на ряд інших умов. Також вони стверджують: якщо Буш накладе вето на документ, "...тоді він не отримає і цих 50 мільярдів", - заявив лідер демократичної більшості в сенаті Гаррі Рід.

Президент Джордж Буш цю ситуацію прокоментував тим, що не варто гарячкувати напередодні Різдва "Я розумію, що деякі із членів Конгресу не згодні з моїм рішенням, прекрасно, - зазначив господар Білого дому. - Але яку позицію стосовно війни вони б не займали, ми повинні погодитися з тим, що наші війська потребують повної підтримки з боку всіх нас у Вашингтоні".

У жовтні цього року Буш попросив у конгресу додатково 46 млрд доларів на Ірак і Афганістан та на інші витрати, що стосуються національної безпеки. Таким чином, загальна кількість коштів на війну, які президент просить включити в бюджет 2008 року, досягла майже 200 млрд доларів.

"BBCrussian.com"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!