Аеропорт "Бориспіль" почне будівництво нового терміналу

Середа, 14 листопада 2007, 15:35 -

Державний міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область) має намір почати будівництво терміналу D навесні 2008 року.

Про це журналістам повідомив заступник директора з наземного обслуговування "Борисполя" Сергій Гамболевський.

Він повідомив, що на сьогодні аеропорт готується до проведення тендеру на визначення генерального підрядника з будівництва терміналу.

"Зараз ми виходимо на процедуру тендеру, на початку року процедуру тендеру буде почато. Ми його плануємо провести до весни, і навесні почати будівництво терміналу D", - сказав він.

Реклама:

Строк закінчення будівництва - кінець 2010 року.

"Проект уже є, він пройшов всі погодження, ми тільки технічні питання зараз узгоджуємо, я думаю, ми їх швидко подолаємо й почнемо будувати", - додав Гамболевський.

У січні Кабінет Міністрів схвалив концепцію державної програми розвитку "Борисполя" до 2020 року, де будівництво терміналу D називається пріоритетним завданням держпідприємства.

Виконання будівництва терміналу D передбачене за рахунок коштів кредитної лінії Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) у розмірі 178 млн доларів (75%), і аеропорту "Бориспіль" - 60 млн доларів (25%).

У лютому 2005 року Кабмін дозволив аеропорту "Бориспіль" залучити 175 млн доларів (19,92 млрд японських єн) японського кредиту на 30 років під 1,5% річних.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: