Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Уряд Росії підсунув сусідам нову свиню

Середа, 31 жовтня 2007, 17:48

Уряд Росії підписав розпорядження про припинення участі РФ у тимчасовій Угоді про узгоджену політику в галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами в СНД.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду РФ, передає "УНІАН" із посиланням на "ПРАЙМ-ТАСС".

Розпорядження підписав прем`єр-міністр Віктор Зубков. Документ затверджує пропозицію МЗС РФ і Мінпроменерго РФ, яку також узгодили із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади.

Угоду про проведення узгодженої політики у галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами підписали 12 квітня 1996 р. Згідно з розпорядженням уряду, МЗС РФ доручено повідомити виконавчий комітет Співдружності Незалежних Держав про намір РФ не ставати учасником зазначеної угоди.

Реклама:

В угоді, зокрема, прописуються терміни транзиту, магістральні нафто- і нафтопродуктопроводи, нафтопродукти. Його учасники вживають заходів із забезпечення своєчасних розрахунків за транзит нафти і транспортування нафтопродуктів за узгодженими тарифами і на основі укладених договорів.

Документ визначає дії сторін при виникненні аварій, передбачає зобов`язання із забезпечення функціонування об`єктів трубопровідного транспорту для транзиту нафти і нафтопродуктів.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!