США звинуватили українця в торгівлі на основі інсайдерської інформації

Вівторок, 30 жовтня 2007, 15:04

Комісія з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC) подала позов проти українця Олександра Дорожка, звинувативши його в торгівлі опціонами на основі інсайдерської інформації, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство "Bloomberg".

SEC припускає, що він проникнув до комп'ютерної мережі, де одержав дані про прибуток дослідницької компанії "IMS Health", яка працює з фармацевтичними компаніями, перед тим як та опублікувала квартальні результати.

17 жовтня Дорожко поставив 41 тис. дол. - річну зарплату, на падіння акцій "IMS Health", ідеться в позові SEC. Наступного дня він заробив $280 тис.

"Ідеться про вкрай підозрілу й вигідну торгівлю паперами "IMS Health", - говориться в позові, поданому до федерального суду Манхеттена.

Реклама:

Курс акцій "IMS Health" упав 18 жовтня після того, як компанія знизила прогноз річного прибутку, аргументуючи скороченням попиту з боку клієнтів.

SEC стверджує, що Дорожко міг зламати комп'ютерну мережу. 17 жовтня він купив 630 опціонів "пут" за кілька годин до публікації звітності "IMS Health". Опціони "пут" дають покупцеві змогу продати відповідний фінансовий інструмент за оговореною ціною протягом певного часу. Інвестори купують такі контракти, коли припускають зниження цін інструментів в основі опціонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!