Європа не допоможе Україні сплатити борги за газ

Середа, 3 жовтня 2007, 16:20

Єврокомісія не бачить підстав для сумнівів у надійності Газпрому як постачальника газу.

Про це заявив представник Єврокомісії Ферран Тарраделлас Еспуні, коментуючи оприлюднену Газпромом заяву щодо можливості зменшення постачання газу в Європу через борги України.

"Якщо згадати ситуацію 2005 року, то треба зазначити, що сьогодні Газпром завчасно поінформував про свої наміри. Звичайно, ситуація 2005 року була поганою для репутації Газпрому, однак є 30-річна історія стабільного постачання газу. Тому, я думаю, Газпром залишається стабільним і надійним постачальником", - сказав він.

Представник Єврокомісії зазначив, що на сьогодні існує комерційний конфлікт між двома сторонами – українською та російською, за яким Єврокомісія уважно стежить. При цьому, додав він, Єврокомісія немає ніяких коментарів щодо збігу в часі парламентських виборів в Україні та попередженням Газпрому про можливе скорочення постачань.

Реклама:

Відповідаючи на запитання щодо солідарності з Україною в питанні енергетичної політики та можливості допомогти Україні оплатити борги перед Росією, Тарраделлас Еспуні зазначив, що, на сьогодні ЄС проводить з Україною енергетичний діалог і підписав Меморандум про співпрацю в енергетичній сфері, виконує ряд спільних проектів, таких, як наприклад, будівництво метрологічного центру в Боярці, однак, скоріше за все, не зможе допомогти Україні вирішити питання боргу.

"Я маю сумніви, я, звичайно, маю все перевірити, але я маю сумніви в тому, що в цьому механізмі співпраці існує якійсь вихід, який дав би можливість Європі сплатити борги України", - сказав він.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!