Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Капіталізація Google досягла рекордних обсягів

Середа, 3 жовтня 2007, 18:32

Вартість акцій пошукача Google до закриття торгів 2 жовтня на біржі Nasdaq зросла до позначки в 584,39 долара, передає Bloomberg. У ході торгів вартість акцій досягала рекордних 596,81 долара.

Капіталізація компанії в результаті перевищує 182 мільярди доларів.

Причиною зростання котирувань стало збільшення доходів від інтернет-реклами в галузі. Частка ринку пошукача у вересні, за даними ComScore, зросла з 55,2 до 56,5%. У той же час частки найближчих конкурентів, Yahoo і Microsoft, знизилися.

Реклама:

Google провів первинне розміщення акцій у 2004 році, почавши їхні продажі по 84 долари за акцію. Таким чином, із моменту IPO його папери подорожчали приблизно у сім разів. З початку 2007 року акції Google подорожчали на 27%.

Також американська телефонна компанія AT&T заявила, що має намір упродовж п’яти найближчих років заробляти додатково по мільярду доларів на рік за рахунок телекомунікаційних контрактів із IBM. Утім, як уточнює компанія, операція істотно не вплине на фінансову звітність.

За даними Associated Press, згідно з контрактом, фахівці AT&T займуть місця неназваної кількості працівників IBM у 30 країнах світу.

За словами представників телефонної компанії, запланованому збільшенню виручки не перешкодить навіть купівля в IBM ряду технологій. Витрати на них складуть 60 мільйонів доларів до кінця року. Всього протягом наступних 12 місяців компанії, згідно з контрактом на надання мережевих послуг, треба виплатити IBM 80 мільйонів доларів.

На думку аналітиків Reuters, виручка AT&T у 2007 році складе 119,3 мільярда доларів. У 2006 році вона складала всього 63,1 мільярда. Частка нинішніх контрактів IBM у виручці невідома.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!