У Росії заморозили ціни до лютого 2008 року

Середа, 24 жовтня 2007, 18:16

Найбільші виробники продовольства й торгові мережі 24 жовтня підписали угоду про замороження цін на соціально значущі продукти харчування.

Домовленість діятиме до 31 січня 2008 року.

Фіксація цін торкнеться молока, яєць, олії та хліба.

Реклама:

Як повідомляє Інтерфакс, учасники угоди домовилися, що вона може бути продовжена, але не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення терміну її дії. Протягом усього терміну дії угоди ціни будуть зафіксовані на рівні, що склався 15 жовтня. При цьому ціни на продукти, що подешевшали з цієї дати, дозволено підняти назад до рівня 15 жовтня.

У той же час, як заявив міністр фінансів Олексій Кудрін, уряд Росії не повинен заморожувати ціни на продукти. "Це - ринок, а ціни на ринку не заморожуються. Це було б помилкою", - заявив міністр.

Кудрін зазначив, що зараз уряд домовляється з виробниками та продавцями продуктів про стабілізацію цін. За його словами, це робиться для того, щоб уникнути "переходу до піку цін, до шоку цін". Міністр вважає, що держава має право стримувати ці шоки. "Але такий захід може бути дуже тимчасовим", - заявив Олексій Кудрін.

Раніше російські ділові ЗМІ повідомляли, що уряд зумів переконати найбільші підприємства з виробництва продуктів харчування заморозити ціни на соціально значущі товари до кінця 2007 року. Такий захід допоміг би уряду стримати інфляцію, яка за перші дев’ять місяців 2007 року склала 7,2%. Угода між державою та представниками бізнесу повинна бути підписана найближчим часом.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!