Міноборони не перенесе полігон у Криму заради американської компанії

Понеділок, 22 жовтня 2007, 11:12

Міністерство оборони не має наміру ініціювати перенесення військового полігона "Чауда" (Крим) у разі розробки компанією Vanco International ltd (США) шельфу в його межах.

Про це повідомив журналістам міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Якщо з метою розробки шельфу потрібно буде зайти в межі полігона й буде створена проблема для безпеки, тоді уряд, а не міністерство, буде ставити завдання, і воно буде вирішувати питання про перенесення полігона в інше місце", - сказав Гриценко, додавши, що Міноборони повністю влаштовує теперішнє розташування полігона.

Міністр повідомив, що Міноборони неодноразово попереджало Кабмін про розташування в районі Прикерченської ділянки військового полігона, але уряд не прислухався до думки відомства.

Реклама:

Як повідомлялося, 19 жовтня Кабінет Міністрів і компанія Vanco International ltd (США) підписали угоду про розподіл продукції (СРП) із Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря.

Ділянка площею 12,96 тис. квадратних км розміщена в економічній зоні України, на відстані 13 км від берегової лінії Керченського півострова.

Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!