Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Червоненко обурюється на Кабмін за критику

Понеділок, 22 жовтня 2007, 13:06

Голова Державної адміністрації в Запорізькій області Євген Червоненко закликає віце-прем'єр-міністра Володимира Рибака об'єктивно оцінювати готовність області до зими.

Про це сказано у відкритому листі Червоненка до Рибака.

Відповідно до листа, Червоненко обурений тим, що останнім часом Кабінет Міністрів критикує область незаслужено, зокрема, і тому, що ще не всі об'єкти в області вже опалюються.

"З повною відповідальністю заявляю: Запорізька область готова до роботи в зимовий період...в правилах опалення подається, якщо протягом 3 днів середньодобова температура не більше +8 градусів. У Запоріжжі вона поки що не опускається нижче +12, тому ми нікуди не поспішаємо, все йде за планом без авралів і битв. Ретельно перевіряється обладнання й комунікації. Ми не можемо дозволити повторення вибухів, які призвели до людських жертв у Дніпропетровську й Полтаві", - сказано в листі.

Реклама:

У зв'язку із цим Червоненко допускає, що критика області має політичні причини.

"Чому найближче оточення прем'єр-міністра доповідає йому перекручену картину того, що відбувається. Допускаю, що це пов'язано з якимись політичними причинами, моєю неугодністю комусь у вищих ешелонах влади, майбутнім поділом посад в уряді", - зазначає Червоненко.

У зв'язку із цим запорізький губернатор закликає міністра палива й енергетики Юрія Бойка й інших членів Кабміну до об'єктивної й справедливої оцінки.

10 жовтня прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що Кабмін вважає незадовільною підготовку до опалювального сезону в 6 областях, у тому числі в Запорізькій.

При цьому прем'єр озвучив намір запропонувати президенту Віктору Ющенку звільнити керівництво обласних державних адміністрацій, які допустили найбільшу заборгованість із платежів за спожитий газ.

У відповідь на це Червоненко заявив, що вважає подібні обвинувачення безпідставними.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!