Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

"Ренесанс Груп" найняла екс-міністра фінансів Нігерії

Вівторок, 2 жовтня 2007, 14:58

Інвестиційна-банківська компанія "Ренесанс Груп" призначила Нгозі Оконджо-Івеала (Ngozi Okonjo-Iweala), екс-міністра фінансів і економіки Нігерії, головою своїх консультативних рад по Нігерії та по африканському регіону.

Про це компанія повідомила у своєму офіційному прес-релізі.

Зараз Нгозі Оконджо-Івеала є науковим співробітником Інституту Брукінгса (Brookings Institution) і працює із програмою "Глобальна ініціатива" колишнього президента США Білла Клінтона. Раніше вона також займала пост міністра закордонних справ Нігерії, а також працювала віце-президентом Світового банку.

На пості міністра фінансів Нгозі Оконджо-Івеала вдалося домогтися скорочення зовнішньої заборгованості Нігерії з 35 до 5 мільярдів доларів.

Реклама:

В 2004 році вона одержала звання "Герой року" журналу Time за економічні реформи в Нігерії.

Певний час Нгозі Оконджо-Івеала розглядали як спадкоємицю екс-глави Світового банку Пола Вулфовіца, який після скандалу достроково покинув свій пост.

"Ренесанс Груп" почала працювати в країнах Африки, розташованих на південь від пустелі Сахари, в 2006 році. Компанія має намір надавати інвестиційно-банківські послуги в регіоні.

До "Ренесанс Груп" входять банк "Ренесанс Капітал", банк "Ренесанс Кредит" інтернет-брокер "Ренесанс Онлайн", фонд Renaissance Partners і управляюча компанія "Ренесанс Управління інвестиціями".

Раніше ЗМІ повідомляли, що групу компаній контролюють три бізнесмени: голова правління Стівен Дженнінгс і два його партнери - Річард Олферт і Олександр Перцовський.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!