Кабмін вирішив платити від 110 до 241 гривень за генетичний тест

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 13:51

Кабінет Міністрів установив плату 110,68 - 241,45 гривень (за одне дослідження в залежності від методу) за молекулярно-генетичні дослідження продукції на безпеку для здоров'я людини, які виконують установи державної санітарно-епідеміологічної служби.

Про це сказано в постанові Кабміну №1235 від 17 жовтня.

Кабмін доповнив перелік платних робіт і послуг у сфері забезпечення санітарного й епідемічного благополуччя населення проведенням молекулярно-генетичних досліджень з безпеки сировини й продукції для здоров'я людини.

Плату за молекулярно-генетичні дослідження встановлено на рівні плати за проведення бактеріологічних, вірусологічних і паразитологічних досліджень.

Реклама:

Крім того, Кабмін установив за видачу й поновлення експлуатаційного дозволу санепідемстанції плату 200 гривень (за один дозвіл).

Суми вказано без врахування ПДВ.

Як повідомляло агентство, у серпні Кабмін зобов'язав виробників вказувати на впакуванні харчових продуктів інформацію про наявність у них тканин генетично модифікованих організмів (ГМО).

Державний комітет з питань технічного регулювання й споживчої політики повідомив про намір увести обов'язкове маркування харчових продуктів із вмістом тканин ГМО з 1 листопада.

ГМО - організми, у яких генетичний матеріал (ДНК) змінено неможливим у природі способом.

Найпоширеніші генетично модифікована соя, а також кукурудза, рис, томати, цукровий буряк та інші.

На думку деяких експертів, ГМО можуть завдавати шкоди організму людини.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!