Кабмін і Vanco домовилися про розробку Прикерченської ділянки

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 14:37

Кабінет міністрів і компанія Vanco Іnternatіonal ltd (Швейцарія) підписали угоду про розподіл продукції (УРП) з Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря.

Від української сторони угоду підписав віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв.

Як повідомлялося, Vanco Іnternatіonal, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року.

Реклама:

Після цього, до жовтня 2007, сторони погоджували умови угоди УРП у частині розподілу часток при розробці Прикерченської ділянки.

У листопаді 2006 року Vanco Іnternatіonal заявляла, що може погодитися на розподіл продукції у пропорції 45x55 (45% - інвестору, 55% - державі) після початку розробки.

У тендерній пропозиції на етапі до відшкодування інвестиційних витрат, залежно від податків і інших положень угоди про розподіл продукції, які впливають на результат, для Vanco передбачалося 70-80% продукції, а на етапі після відшкодування податків - 40-50%.

Вже в квітні 2007 року Міжвідомча комісія затвердила проект угоди, який передбачав розподіл продукції після початку розробки в пропорції 60% -державі, 40% - інвестору, на етапі до початку розробки (до відшкодування інвестиційних витрат) - 50% - державі, 50% - інвестору.

У травні 2007 року Кабмін продовжив термін підписання УРП до 21 жовтня

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!