"Газекс" вважає, що Бойко повинен нести відповідальність за аварію

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 17:18

Компанія "Газекс", яка володіє газорозподільними компаніями "Дніпрогаз", "Харківгаз", "Донецькміськгаз" та "Криворіжгаз", вважаєщо міністр палива та енергетики Юрій Бойко повинен нести солідарну відповідальність за аварію, що сталася у дніпропетровську 13 жовтня.

Про це сказав на прес-конференції генеральний директор "Газекс-менеджмент" (Росія) Андрій Пестов.

"Реально Бойко повинен нести солідарну відповідальність", - сказав він.

На думку Пестова, система управління газовими мережами в Україні повністю не відповідає законодавству, а керівництво галузі прагне перекласти відповідальність .

Реклама:

Коментуючи прес-реліз, розповсюджений компанією "Газ України" про те, що "Дніпрогаз" не уклав договір на користування мережами, Пестов сказав,: "Та що це таке?! - Це прикривання своєї задниці, вибачайте за вислів. Усі солідарно відповідальні…Виходить що "Газекс" за власною ініціативою працював на цих мережах і безпідставно вкладав свої кошти у мережі… Ця заява, загалом абсурдна…."

Він додав, що такі заяви відволікають роботу комісії та увагу громадськості від дійсної ситуації і від реальних причин аварії.

За його словами, наприкінці 2006 року "Газ України" відмовився підписувати довгострокові угоди з газорозподільними компаніями. У серпні "Газекс" запропонував компанії продовжити дію договору до 2011 року, але компанія відмовилася його підписувати. "Гапзекс" вважає договір діючим.

Виконавчий директор компанії "Газекс-Україна" Віталій Дем'янюк вважає, що 80-100 тис. працівників газорозподільної галузі є заручниками нерегульованої ситуації, відсутності прозорих правил роботи з мережами і можливості інвестувати в розвиток компаній.

"Ми закликаємо державу звернути увагу: систему, яка склалася в галузі потрібно міняти", - сказав Дем'янюк.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!