Путін вже попереджає про ринкові ціни

Четвер, 18 жовтня 2007, 12:45

Росія готова співпрацювати з будь-яким урядом України, сформованим після парламентських виборів 30 вересня.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін у ході "прямої лінії", повідомляє РІА "Новості".

"Я сподіваюся на те, що який би уряд в Україні не був сформований, на якій би політичній платформі він не здійснював свою діяльність, об'єктивна реальність буде підштовхувати наших партнерів до розвитку співробітництва з Російською Федерацією", - сказав президент.

"Ми цього хочемо, ми з нашого боку це будемо робити", - заявив Путін.

Реклама:

Посилаючись на статистичні дані, президент відзначив, що в Україні проживає до 17 мільйонів етнічних росіян, а в Росії навіть на тимчасовій основі більше за всіх знаходиться саме українців - близько 4 мільйонів осіб.

"Від відносин між нашими країнами прямо залежить соціальне самопочуття мільйонів росіян і українців. Ми будемо приділяти цьому найпильнішу увагу", - заявив президент РФ.

На його думку, відносини між двома країнами мають будуватися "на сучасній, прагматичній основі, з урахуванням інтересів один одного".

"Якщо ми говоримо про енергоносії, то, звичайно, взаємодія в цій сфері повинна здійснюватися на ринковій основі", - заявив президент.

"Субсидування за рахунок низьких цін на енергоносії української економіки за останні 15 років складала щорічно 3-5 мільярдів доларів США. Такої підтримки Україна не одержувала і не одержить від жодної країни світу", - відзначив Путін.

"Але переходячи на ринкові відносини, ми це робимо і маємо намір це робити м'яко, спокійно, у дружньому режимі, не завдаючи збитку нашим українським партнерам", - підкреслив глава держави.

При цьому він нагадав, що Росія і сама переходить на ринкове ціноутворення всередині країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!