Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Ющенко не підпише існуючий бюджет-2008

Четвер, 6 вересня 2007, 18:37

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що не схвалить державний бюджет на 2008 рік, якщо в ньому не буде враховано його пропозиції.

Про це він заявив журналістам.

"Безумовно, я наполягатиму на цьому (урахування пропозицій Ющенка) і без цих позицій жодного підпису мого на бюджеті 2008 року стояти не буде", - сказав він.

Ющенко висловив упевненість, що новий Кабінет Міністрів після виборів парламенту врахує його пропозиції до держбюджету-2008. "Переконаний, що прийде новий парламент, прийде новий уряд, і у нас буде професійне обговорення цих речей", - сказав він.

Реклама:

Крім того, глава держави відзначив, що після виборів буде консолідована думка для того, щоб прийняти його ініціативу в повному обсязі.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 5 вересня заздалегідь схвалив проект державного бюджету на 2008 рік, який буде запропонований на розгляд Верховній Раді з доходами 250,2 млрд. гривень і видатками 269,5 млрд. гривень.

Секретаріат Президента позитивно оцінює закладені в прийнятому Кабінеті Міністрів проекті закону про державний бюджет на 2008 рік макроекономічні показники. В той же час, на думку Секретаріату, негативом в проекті держбюджету є відсутність запровадження 3-го етапу єдиної тарифної сітки, а також підвищення коеффіціенту трудового стажу для вирахування рорзмірів пенсій - ініціатив Президента.

Прем’єр доручив економічному блоку уряду в співпраці з робочою групою СП і Бюджетного комітету парламенту допрацювати проект бюджету на 2008 рік.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!