Туркменський газ в Україну постачатиме компанія Фірташа

Четвер, 27 вересня 2007, 15:31

Оператором постачань туркменського газу в Україну в 2008 році стане "РосУкрЕнерго", заявив перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун.

"А що, є якісь інші варіанти? Ми хотіли б їх мати, але поки такої можливості немає", - сказав він.

26 вересня віце-прем'єр з питань ПЕК Андрій Клюєв повідомив, що обсяг постачань туркменського газу в Україну в 2008 році становитиме 34 млрд кубометрів. Він уточнив, що переговори з цього питання завершені. Вартість туркменського газу для України в 2008 році становитиме 100 доларів за 1 тис. кубометрів.

Реклама:

Напередодні перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров говорив, що переговори з Росією про ціну на газ ведуться успішно і бюджетом передбачена компенсаційна політика для збереження тарифів на колишньому рівні. За його словами, угода з Туркменією про постачання газу за тарифом по 100 доларів за 1 тис. кубометрів є "дуже прийнятним для України".

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко обґрунтовував, що ціна на туркменський газ у майбутньому році залишиться незмінною і сенсації з ціною на газ не буде, і що з 55 млрд куб імпортованого газу 40 цього року буде туркменським, а 15 - наполовину узбецьким і казахським і ніяких очікувань щодо підвищення ціни не буде.

За словами Бойка, ця ціна складає 100 доларів за 1 тис. кубометрів на кордоні з Туркменістаном і Казахстаном. Міністр також повідомив, що на сьогодні в підземних сховищах газу вже накопичено 30 з 32 млрд кубометрів газу. За його словами, цей газ буде використовуватися тільки на території України, і він був закуплений по 130 доларів за 1 тис. кубометрів.

"Економічна правда" за матеріалами РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!