І Володя - тоже... Литвин обіцяє повернути заощадження

Четвер, 13 вересня 2007, 13:57 -

Блок Литвина розробив законопроект щодо компенсації втрачених заощаджень колишнього Ощадбанку СРСР.

Таку заяву Володимир Литвин зробив під час свого перебування у Миколаївській області.

"Коли я очолював Верховну Раду, то пропонував спрямувати на компенсацію заощаджень гроші, отримані від приватизації металургійного комбінату "Криворіжсталь", що становили 25 млрд гривень. Після того як цей законопроект не підтримали, я вносив пропозицію використати на компенсацію 9 млрд гривень, але цей законопроект був заветований президентом. Сьогодні люди, які говорять, що за два роки вирішать проблему втрачених заощаджень, тоді не проголосували, щоб подолати президентське вето", – наголосив Литвин.

Реклама:

Литвин нагадав, що загальна сума втрачених заощаджень становить 90 млрд радянських рублів, і зазначив, що проблему вдасться вирішити, лише за умови детально розробленої, реальної програми. "Люди повинні розуміти, яким чином, за рахунок чого проводитиметься компенсація. Все інше – просто розмови, а на словах наші політиків завжди на боці простих людей", – зауважив Литвин.

Володимир Литвин зазначив, що його політична сила пропонує компенсувати заощадження шляхом надання освіти, землі, будівельних матеріалів, лікування, оплати комунальних послуг. Також можливо здійснювати компенсацію наданням громадянам права на отримання акцій підприємств, що підлягають приватизації.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: