Ющенко наполягає на розгляді Кабміном фінплану "Нафтогазу"

Вівторок, 11 вересня 2007, 15:29

Президент Віктор Ющенко наполягає на розгляді Кабінетом Міністрів фінансового плану національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 2008 рік до прийняття державного бюджету на наступний рік.

Про це журналістам сказав перший заступник керівника Секретаріату президента, представник президента в Кабміні Олександр Шлапак.

З його слів, цього року Кабмін прийняв безпрецедентне рішення, переносячи податкові платежі газу з 2007 на 2008 рік, і якщо сьогодні не розглянути ситуацію в "Нафтогазі", і не переглянути фіскальне навантаження на компанію в 2008 році, те "Нафтогаз України" буде мати серйозні проблеми зі збалансованістю фінансових потоків.

"Тому президент наполягає, щоб, що стосується НАК, фінансовий план було заслухано до прийняття бюджету, були ухвалені рішення щодо збалансованості й тільки після цього приймалося рішення про те, які фіскальні навантаження і які платежі повинні бути здійснені НАК у бюджет нашої країни", - сказав Шлапак.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабмін у вівторок схвалив розроблений Мінфіном проект держбюджету на 2008 рік і має намір до 15 вересня внести його на розгляд Верховної Ради.

Кабмін затвердив фінансовий план Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" на 2007 рік з доходами близько 35 млрд. гривень.

У січні-червні 2007 року "Нафтогаз України" отримала чистий неконсолідований прибуток 301,7 млн. гривень.

2006 рік "Нафтогаз України", за попередніми даними, закінчила з неконсолідованим (без врахування фінрезультатів дочірніх компаній) чистим прибутком 2 млрд. гривень.

"Нафтогаз України" - монополіст з транспортування газу транзитними газопроводами, монополіст з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільший видобувач газу й найбільший видобувач нафти в Україні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!