Буш застерігає Китай від атаки на американський долар

Четвер, 9 серпня 2007, 11:16

Президент США Джордж Буш назвав можливу спробу Пекіна обвалити американську валюту "безрозсудністю".

Американський лідер зізнався, що в нього немає достовірних відомостей про те, що Китай планує прийняти фінансові контрзаходи у відповідь на тиск із боку Конгресу США, проте застеріг Пекін від різких рухів у цьому напрямі.

"Якщо це позиція уряду країни, то з їхнього боку було б крайньою безрозсудністю піти на такий крок", - заявив Буш у телеінтерв’ю. Інших коментарів на цю тему від господаря Білого дому не послідувало.

Реклама:

Нагадаємо, що за даними китайських ЗМІ, на які 8 серпня послалася британська The Daily Telegraph, китайські чиновники погрозили повалити "й без того слабкий долар", якщо Конгрес США спробує накласти на КНР які-небудь санкції за відмову ревальвації юаня.

Для цього китайці готові використати свої гігантські валютні резерви. Їх обсяг нині складає близько 1,33 трильйонів доларів, причому близько 900 мільярдів доларів із цієї суми припадає на казначейські облігації США.

У тому випадку, якщо всі ці цінні папери одночасно потраплять на ринок, їх прибутковість значно збільшиться, що у свою чергу негативно позначиться на ринку нерухомості й, можливо, призведе до економічного спаду.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!