Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Порошенко почав випускати легкові автомобілі

Вівторок, 7 серпня 2007, 14:23

Корпорація "Богдан", що контролюється екс-секретарем РНБО Петром Порошенком, почала виробництво автомобілів в Іллічевську (Одеська область). Про це сказано в повідомленні корпорації, передають "Українські новини".

За повідомленням, корпорація орендувала для SKD-виробництва легкових автомобілів потужності на Іллічевському заводі автомобільних агрегатів (входить до складу Запорізького автомобільного заводу).

"Богдан" почав наприкінці липня виробництво в Іллічевську автомобілів Hyundaі й Kіa, основна причина початку виробництва - оптимізація логістики, зокрема виробництво автомобілів із машинокомплектів, які надходять із Кореї, більш вигідне в Іллічевську, ніж у Луцьку, де зараз ці авто збирає ЛУАЗ.

До кінця року корпорація має намір зробити в Іллічевську 15 тис. автомобілів, проектна потужність виробництва - близько 50 тис. автомобілів.

Реклама:

"Ми інвестували понад 20 млн. гривен. в організацію великовузлового виробництва іномарок на цьому підприємстві", - цитуються в повідомленні слова президента "Богдана" Олега Свинарчука.

Як повідомляло агентство, корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року 20 підприємствами-виробниками й реалізаторами автомобільної й автобусної техніки, у тому числі Луцьким автомобільним заводом і заводом "Черкаський автобус", які виробляють автобуси модельного ряду "Богдан".

Корпорація виробляє автобуси "Богдан" на "Черкаському автобусі" і ЛУАЗі з використанням інтегральної конструкції кузова, що дає змогу встановлювати на кузов обладнання без використання шасі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!