Світовий банк дасть "Укренерго" $200 млн.

Понеділок, 6 серпня 2007, 13:00

Світовий банк вирішив виділити Національній енергетичній компанії "Укренерго" $200 млн. кредиту на реалізацію "Проекту з передачі електроенергії".

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на повідомлення Світового банку. Відповідне рішення було ухвалене 2 серпня.

Кредит видається строком на 20 років з пільговим періодом 5 років.

Основна мета проекту - поліпшення безпеки, надійності й ефективності передачі електроенергії шляхом реконструкції підстанцій і посилення мережі електропередач.

Реклама:

Крім того, проект спрямований на посилення інституціональної здатності й технічних потужностей "Укренерго".

Як повідомляло агентство, Національна енергетична компанія "Укренерго" має намір залучити кредит на 200 млн. доларів Світового банку для реалізації "Проекту з передачі електроенергії" у жовтні.

Проект передбачає реабілітацію підстанцій Дніпровського й Донбаського регіонів, лінії "Дністровська гідроакумулююча електростанція - Бар", збільшення потужності лінії електропередачі "Сімферополь-Севастополь" потужністю 220 кВ до 330 кВ і реконструкцію підстанції "Сімферополь".

Крім того, передбачається розробка "Кодекс електромереж".

Загальна вартість проекту 238 млн. доларів, у тому числі, 38 млн. доларів - коштів компанії, 200 млн. доларів - кредитні кошти.

Кредит буде залучатися під державні гарантії.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України й передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!