Коломойський купив частку в австралійській Consolidated Minerals

Понеділок, 6 серпня 2007, 13:59

Нещодавно стало відомо про придбання групою "Приват" Ігоря Коломойского та Геннадія Боголюбова 12% статутного фонду одного з найбільших в Австралії добувачів марганцевої руди — Consolidated Minerals. Сирвину саме цієї компанії використовує Нікопольський завод феросплавів.  Про це повідомляє "Ділова столиця".

31 липня я Consolidated Minerals (ConsMin) оголосила про появу у неї нового співвласника — зареєстрованого в Белізу офшору Palmary Enterprises, що придбав 12,18% акцій.

Компанія не повідомила, хто стоїть за покупцем, однак, за словами екс-директора Consolidated Minerals Майкла Кірнана, що зараз змагається за покупку її контрольного пакета, Palmary Enterprises представляє групу "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. "Я розумію так, що це українська група", — заявив Кірнан, додавши, що, за його інформацією, вона збирається продовжувати скупати акції.

Зараз за контроль над ConsMin намагається одержати консорціум Pallinghurst, яким керує екс-глава однієї з найбільших у світі гірничодобувних компаній BHP Billiton Брайан Гілбертсон, і Territory Resources, очолюваної вже згаданим Кірнаном.

Реклама:

Обидві ці структури зробили пропозиції акціонерам Consolidated Minerals про купівлю цінних паперів, бажаючи сконцентрувати контрольний пакет ConsMin. До останнього часу в суперечці лідирувала компанія на Гілбертсона — наприкінці липня вона запропонувала $2,83 за 1 акцію ConsMin, виходячи з чого 50,1% обійшлися б їй майже в $323 млн. Пропозиція Pallinghurst діє до 1 вересня, і рада директорів ConsMin уже рекомендувала акціонерам його прийняти.

Як повідомляє "Ділова столиця", "Приват" може стати суперником BHP Billiton у цій суперечці.

Група "Приват" на сьогоднішній день є основним покупцем марганцевої руди, що австралійська компанія поставляє в Україну. Також група в останні роки активно впроваджує консолідацію активів для свого феросплавного бізнесу по всьому світі.

"Ділова столиця"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!