Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Семенюк вирішила відкрито розпродати акції обленерго

П'ятниця, 31 серпня 2007, 11:58

Пропоновані цього року акції українських енергопоставляючих компаній продаватимуться через біржу. Таким чином, уряд планує не тільки підняти їхню вартість, але й уникнути звинувачень у підготовці конкурсу під конкретного покупця.

Експерти впевнені, що продаж акцій обленерго на біржі може бути легко оскаржено в суді, наводячи як приклад провал приватизації міноритарних пакетів "Укртелекому".

26 квітня Кабінет міністрів видав розпорядження №226-р, згідно з яким до кінця року планується продати 25,02% ВАТ "Прикарпаттяобленерго", 26,98% ВАТ "Львівобленерго" та 25,01% ВАТ "Одесаобленерго", а також по 25%+1 акція ВАТ "Полтаваобленерго", ВАТ "Чернігівобленерго" і ВАТ "Сумиобленерго".

Реклама:

За словами прес-секретаря ФДМ Ніни Яворської, рішення про біржовий продаж ухвалено також тому, що кожна з компаній, акції якої будуть приватизовані, вже контролюється стратегічним інвестором. Високопоставлене джерело в Кабміні розповіло, що таким чином планується уникнути скандалу.

Нагадаємо, за право контролю над обленерго, акції яких будуть продані цього року, сперечаються відразу декілька фінансово-промислових груп: за Одесаобленерго - VS Energy Олександра Бабакова з FS Trading Костянтина Жеваго, за інші - Енергетичний стандарт Костянтина Григорішина з групою Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!