МОЗ віддає путівки хворих дітей турфірмам

П'ятниця, 3 серпня 2007, 15:15

Рахункова палата заявляє про порушення Міністерства охорони здоров'я в сфері санаторно-курортного лікування дітей.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Рахункової палати.

Такий висновок Рахункова палата зробила в результаті аудиту використання коштів держбюджету, виділених МОЗ в 2006 році й січні - червні 2007 на санаторне лікування дітей (крім лікування туберкульозу).

"Міністерство охорони здоров'я, що є спеціально вповноваженим органом виконавчої влади в області охорони здоров'я, практично усунулося від організації й координації надання спеціалізованої допомоги дітям у санаторних закладах державної й комунальної власності", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Прес-служба повідомляє, що МОЗ не здійснює контролю й планування розподілу санітарно-курортних путівок.

Це дає можливість санаторіям, підлеглим МОЗ, розподіляти путівки вільно.

Рахункова палата виявила, що лікування дітей відбувається переважно в осінньо-зимовий період, в літню пору путівки реалізуються туристичним підприємствам, а кошти з держбюджету направляються на здешевлення путівок.

"Внаслідок таких "операцій" четверта частина путівок реалізована стороннім фізичним й юридичним особам, а майже 11 тисяч дітей диспансерної групи були позбавлені необхідного лікування", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в цілому МОЗ в 2006 - 1 півріччі 2007 з порушенням чинного законодавства і неефективно використав кошти держбюджету на зазначені цілі на суму 32,3 млн. гривень, що становить 18,3% від загального обсягу фінансування.

Як повідомляло агентство, у лютому Кабмін визначив механізм виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки й вартості самостійного санаторно-курортного лікування, встановивши таку виплату в розмірі 50-75% її вартості.

В Україні налічується близько 2,5 млн. інвалідів, у тому числі 122,6 тис. дітей-інвалідів.

"Українські новини".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!