Ющенко: Кабмін повинен відповідати за невчасне відшкодування ПДВ

Понеділок, 27 серпня 2007, 12:38

Президент Віктор Ющенко заявляє, що уряд повинен нести відповідальність за невчасне відшкодування податку на додану вартість.

Ющенко нагадав, що 5 років тому заборгованість із ПДВ складала 9 мільярдів гривень, два з половиною роки тому вдалося вийти на суму 400 мільйонів гривень, але зараз ця сума знову зросла до 2,5 мільярдів гривень.

Президент розкритикував збільшення боргу, зазначивши, що це має прямий вплив на "охолодження економіки". Він підкреслив, що повернені засоби за ПДВ для кожного керівника підприємства є оборотними коштами, які прямують у тому числі й на зарплату, й до бюджету.

Реклама:

"Невчасна компенсація Міністерством фінансів ПДВ по суті є охолоджуючим заходом для національної економіки, є стримуючим засобом нашого розвитку", - сказав Ющенко. "Уряд повинен нести пряму фінансову та юридичну відповідальність перед економікою, якщо він не забезпечить своєчасної виплати ПДВ", - зазначив президент.

Також Ющенко говорив про соціальні і економічні реформи, які необхідні країні. Він розповів громадянам про пакет своїх соціальних ініціатив, висловивши думку, що навколо них можуть об’єднатися різні політичні сили. Також президент повідомив про плани представити восени на розгляд нового парламенту загальнонаціональну програму економічного розвитку.

Крім того, Ющенко виразив надію, що восени буде прийнято новий Податковий кодекс, у якому буде передбачено істотне зниження податків.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!