"Нафтогаз" обіцяє перерахувати до бюджету 5 млрд. грн.

Понеділок, 27 серпня 2007, 13:41

НАК "Нафтогаз України" відкидає припущення окремих політиків, що затверджена урядом податкова розстрочка компанії спричинить невиконання соціальної частини Державного бюджету.

Компанія у ІІ півріччі 2007 року перерахує до бюджетів всіх рівнів у вигляді податків та зборів 4,8 млрд. гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАКу.

Розстрочка частини податкових зобов’язань ІІ півріччя 2007 року терміном на 1 рік була надана "Нафтогазу України" Кабінетом Міністрів для поповнення обігових коштів.

Реклама:

"Розстрочка поширюватиметься лише на додаткові податкові зобов’язання "Нафтогазу України", які виникатимуть у зв’язку з покращенням фінансової діяльності компанії", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Сума розстрочки складе 2,7 млрд. гривень, при цьому загальний обсяг сплачених у 2007 році податків НАК "Нафтогаз України" складе 10,7 млрд. грн.

НАК "Нафтогаз України" наголошує, що справжній податковий тягар на газову галузь майже вдвічі більший.

Прес-служба компанії нагадує, що з 2006 року реалізація природного газу промисловості перейшла до дочірньої компанії "Нафтогазу України" – "УкрГаз-Енерго", яка також сплачує мільярдні податки. За 7 місяців поточного року "УкрГаз-Енерго" перерахувала до Державного бюджету 5,95 млрд. грн. Загальний обсяг сплачених "УкрГаз-Енерго" у 2007 році податків складе майже 9 млрд. грн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!