Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Україна розпочала з європейцями переговори про зону вільної торгівлі - Янукович

Понеділок, 27 серпня 2007, 17:18

Україна розпочала переговори з Європейською асоціацією вільної торгівлі щодо створення зони вільної торгівлі.

Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Янукович, виступаючи на 8 нараді керівників закордонних дипломатичних представництв України, передають "Українські новини".

"Ми зараз отримали позитивні сигнали від країн-членів Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегії, Ісландії, Швейцарії та Ліхтенштейну щодо початку переговірного процесу відносно зони вільної торгівлі", - заявив прем’єр.

За його словами, якщо цей процес завершиться позитивно, національні виробники матимуть можливість скористатися перевагами цього унікального ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, у лютому прем’єр-міністр Віктор Янукович і комісар Європейської комісії з питань торгівлі Пітер Мандельсон обговорили перспективу створення зони вільної торгівлі "Україна-Європейський Союз".

Янукович тоді зазначив, що уряд готовий розпочати переговори щодо підписання нової угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

На думку прем’єра, майбутня зона вільної торгівлі має поширюватися не тільки на товари, а й на сектор послуг та рух капіталів, а також передбачати гармонізацію технічних стандартів і підсилювати співробітництво в енергетиці, транспорті, телекомунікаціях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!