Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

В Україні почали збирати китайські позашляховики

Четвер, 23 серпня 2007, 16:11

Кременчуцький автоскладальний завод (КрАСЗ, Полтавська обл.), що входить до складу корпорації "АІС", почав серійне виробництво китайських позашляховиків Great Wall, випустивши першу серійну партію - 48 автомобілів.

Як повідомив виконавчий директор ТОВ "КрАСЗ" Микола Черниш, на сьогодні автомобілі пройшли сертифікацію й одержали дозвіл від китайських виробників.

"Близько року тому ми почали працювати над цим проектом, на заводі була випущена дослідна партія (близько 100 авто), яка пройшла відповідні випробування", - відзначив у ході презентації директор компанії "Атлант-М Китайські автомобілі" Дмитро Баранівський. Він додав, що автомобілі відповідають стандарту Євро-2.

Учасники презентації, зокрема, - радник з торгово-економічних питань при посольстві КНР в Україні Луань Чуншень, представники міської й обласної влади.

Реклама:

Як повідомлялося, зборка позашляховиків Great Wall методом SKD розпочата на потужностях КрАСЗ у рамках спільного проекту "Атлант-М Китайські автомобілі" й корпорації "АІС".

До кінця року на підприємстві планується зібрати близько 700 позашляховиків.

На заводі будуть збиратися три із шести представлених в Україні моделей автомобілів китайської марки - повнопривідні позашляховики Great Wall Hover і Great Wall Safe, а також повнопривідний пікап Great Wall Wingle.

"Атлант-М Китайські автомобілі", ексклюзивний представник в Україні китайської корпорації Great Wall, має намір до кінця 2007 року реалізувати через власну дилерську мережу більше 800 автомобілів цієї марки.

Автомобільний холдинг Great Wall - найбільша недержавна компанія - є лідером по виробництву й продажу позашляховиків і пікапів у Китаї. Great Wall - бренд №1, рекомендований китайською державою для експорту.

Компанія з весни 2007 року одержала статус ексклюзивного партнера Great Wall в Україні (до березня 2006 року - офіційний дистриб'ютор Great Wall).

На український ринок поставляються позашляховики Hover, Safe, Pegasus, пікапи Sо Cool й Deer. На осінь поточного року запланований вихід на український ринок нового пікапа Wingle.

Гарантія на автомобілі Great Wall - п'ять років або 80 тис. км пробігу.

КрАСЗ у цей час збирає автомобілі ВАЗ, корейські позашляховики Ssang Yong і китайські вантажні автомобілі Faw. У березні 2007 року завод почав випуск китайських легкових автомобілів Geely.

Потужності заводу дозволяють збирати 40 тис. автомобілів на рік. У 2006 році підприємство збільшило випуск автомобілів на 0,45% (на 88 од.) у порівнянні з 2005 роком - до 19,406 тис. од. Цього року планується випустити не менш 23 тис. автомобілів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!