Чотири російські шахраї попросили в Україні політичного притулку

Четвер, 23 серпня 2007, 18:37

Російські підприємці, які були затримані на початку липня в Криму, просять надати їм політичний притулок в Україні. З таким проханням їх адвокати звернулися у відділ міграційної служби Криму.

Четверо бізнесменів у минулому керували машинобудівними підприємствами, що входили до промислової групи "Уралінвестенерго".

Згодом російські правоохоронні органи звинуватили їх в цілому ряді злочинів: зокрема, в шахрайстві і легалізації злочинних доходів. Збиток від їх дій оцінюється в 800 мільйонів рублів.

Підприємців, що знаходилися в міжнародному розшуку, співробітники українського спецназу затримали в елітному пансіонаті під Евпаторією. Клопотання про притулок вони подали після того, як міський суд Євпаторії вирішив экстрадирувати їх до Росії.

Реклама:

Адвокати затриманих мають намір довести, що справа щодо їх клієнтів носить замовний характер і повернення в РФ "може стати для них згубним". Якщо кримський відділ міграційної служби відмовить бізнесменам, то вони зможуть оскаржити це рішення в інших інстанціях - аж до Верховного суду України.

УНІАН за посиланням на Лєнту.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!