Росія висунула свого кандидата на посаду голови МВФ

Середа, 22 серпня 2007, 10:56

Росія висунула на посаду голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) кандидатуру колишнього голови ЦБ Чехії Йозефа Тошовського (Josef Tosovsky).

Кандидатура Тошовського була внесена на розгляд МВФ у вівторок, повідомили агентству представники цієї організації. Тошовський став другим претендентом на цю посаду після Домініка Стросс-Кана (Dominique Strauss-Kahn), висунутого Євросоюзом. Питання про нового главу МВФ постало після того, як у липні оголосив про відхід у відставку Родріго Рато (Rodrigo Rato).

Представники МВФ, що побажали залишитися неназваними, також повідомили, що свого кандидата можуть висунути й країни Латинської Америки. За їх даними, зараз міністри фінансів цих країн ведуть переговори про узгодження єдиної кандидатури.

Реклама:

Проте шанси представника Латинської Америки стати наступником Рато оцінюються аналітиками як украй низькі. Традиційно главами МВФ стають європейці, в той час, як президентом Світового банку призначається представник Америки.

Кандидатури потенційних наступників Рато члени МВФ можуть висувати до 31 серпня 2007 року. Після цього рада директорів МВФ розгляне всіх претендентів і вирішить, хто очолить організацію.

57-річний Йозеф Тошовський займав посаду голови Національного банку Чехії з 1990 по 2000 роки. Зараз він очолює Інститут фінансової стабільності в Швейцарії.

Корреспондент.нет із посиланням на Reuters

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!