"Нафтогаз" просить Тимошенко припинити "фальсифікувати" і не набивати ціну

Середа, 22 серпня 2007, 12:02

НАК "Нафтогаз України" заявляє про "газову неграмотність" Юлії Тимошенко та звертається до лідера БЮТ із проханням припинити фальсифікувати факти та заважати нормальному розвитку газової галузі України.

Про це йдеться в заяві "Нафтогазу України", розповсюдженій прес-службою НАКу в середу.

Компанія також закликає громадськість "дати належну оцінку шкоді, яку завдають передвиборчі амбіції Тимошенко народу України, якому внаслідок необдуманих заяв голови БЮТ, можливо, доведеться платити більшу ціну за спожитий природний газ".

"Нафтогаз України" нагадує Тимошенко, що 21 серпня на прес-конференції голова правління НАКу Євген Бакулін заявив про обговорення з російськими партнерами питання часткового обміну активами у нафтогазовій галузі, однак зауважив, що чинне законодавство України прямо забороняє таку систему взаємин із Російською Федерацією.

Реклама:

"Бакулін підкреслив, що частковий обмін активами у нафтогазовій галузі розглядається як стратегічна та вигідна перспектива для України, але має бути детально прорахований, публічно обговорений на рівні експертів, посадовців та громадськості, і лише після цього, у випадку отримання позитивних висновків, запропонований до розгляду державним установам – Кабінету міністрів та Верховній Раді", - сказано в заяві.

НАК "Нафтогаз України" також звертає увагу Тимошенко, що "метою розгляду питання спільного управління транзитом російського газу територією України є забезпечення 100% газової незалежності України – питання, до якого публічно прагнули усі без виключення президенти та уряди незалежної України".

"У такому разі Україна стане власником родовищ із щорічним видобутком не менше 50-55 млрд. куб. м газу на території Росії. Цей обсяг палива, разом із 20 млрд. куб. м природного газу, які видобуваються в Україні, дозволить Україні не залежати від імпортних постачальників природного газу. Стовідсоткове забезпечення України власним газом дозволить сформувати самостійну внутрішню та незалежну від Європи ціну на природний газ для вітчизняних споживачів", - стверджує НАК.

"Нафтогаз України" ще раз підкреслює, що "питання часткового обміну активами нафтогазового комплексу з Росією є на стадії вивчення та обговорення".

"Жодних рішень на рівні компанії або уряду України прийнято найближчим часом не буде, оскільки це питання потребує змін чинного законодавства України, тобто знаходиться у компетенції Верховної Ради, яка розпочне роботу лише після виборів 30 вересня", - наголошує компанія.

"Тому "Нафтогаз України" розцінює заяву Тимошенко як свідому політичну провокацію проти української держави, спрямовану на зрив переговорів з головними партнерами вітчизняної газової галузі", - говориться в заяві.

"Нафтогаз України" попереджає, що "наслідком аферизму лідера БЮТ може стати неконтрольоване підвищення ціни природного газу для України, як це сталося в результаті прем’єрства Юлії Тимошенко у 2005 році".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!