На Дніпропетровщині люди живуть 5 років без води, а їхній депутат побудував особняк

Середа, 22 серпня 2007, 13:01

У селищі Просяна (Покровський район, Дніпропетровська обл.), де перебуває Просянський ГЗК, який збагачує каоліни, що добуваються тут же, з 2002 року повністю не функціонує водопровід.

При цьому повідомляється, що значна частина населення селища проживає в п'ятиповерхових будинках.

Про це пише інтернет-видання Justus.

Крім того, з недавнього часу в селищі провели повний демонтаж обладнання для централізованого опалення з відома й за вказівкою селищної влади.

Реклама:

Як повідомляється, проблема з водопроводом виникла в результаті повені в 2002 році.

Відповідно до розпорядження глави Дніпропетровської облдержадміністрації № 121-р від 15 квітня 2002, на проведення аварійно-відбудовних робіт тоді було виділено 100 тисяч гривень із резервного фонду держбюджету. Одержувачем зазначених коштів уже відповідно до розпорядження глави Покровський райради став Просянський комбінат комунальних підприємств.

Однак водопровід у Просяній так і не був відновлений, незважаючи на наявність актів про проведення ремонтно-відбудовчих робіт. І навіть на те, що перераховані з держбюджету суми з відома й з ініціативи Рыбачука як особи, відповідальної за освоєння виділених коштів, справно надійшли на рахунки організацій, які виступали як підрядники.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2003, Дніпропетровській облдержадміністрації було виділено 474 тисячі гривень із коштів резервного фонду держбюджету на проведення аварійно-відбудовних робіт на відрізку водопроводу від балки Широкої до смт. Просяна.

Утім, водопровід так і залишився не відремонтованим. Кошти ж, спрямовані на відбудовчі роботи, знову пропали невідомо куди.

Але найцікавіше в тім, що жителі Просяної як і раніше повинні здійснювати комунальні платежі за послугу, яку їм у принципі не надають близько 5 років.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!