У Тулуба шукають інвесторів

Понеділок, 13 серпня 2007, 18:00

Міністерство вугільної промисловості має намір залучити інвесторів для будівництва шахти Новосвітловська, Червонолиманська-Глибока й інвесторів для реалізації проектів по видобутку й утилізації метану на шахтах імені Бажанова і Червонолиманській.

За розрахунками Мінвуглепрому, вартість будівництва шахти становить близько 3-4 млрд. гривень, рентабельність виробництва - 21,3%, строк окупності - 6 років.

Балансові запаси вугілля на Нововсвітловській становлять 365 млн. тонн, у тому числі промислові - 290 млн. тонн.

Реклама:

Потужність вугільних шарів становить 0,64-1,58 м, зольність - 9,8-15%.

Собівартість добутого вугілля складе 120 гривень/тонна.

Проектна потужність шахти становить 6 млн. тонн вугілля на рік, орієнтовний строк роботи - близько 50 років, загальний строк будівництва - 5-6 років.

Відповідно до проекту, щодобовий видобуток вугілля на шахті складе 20 тис. тонн і буде забезпечуватися одночасною роботою 4-х очисних вибоїв, один із яких - резервний.

Введення в експлуатацію шахти Новосвітловська дозволить створити 3100 нових робочих місць.

Мінвуглепром готовий надати інвесторові проект будівництва шахти й фахівців, які будуть здійснювати всі роботи.

Міністерство також готове сприяти пошуку споживачів вугілля (у тому числі й за кордоном) або зробленої на його основі електроенергії.

У грудні 2006 року колегія Міністерства вугільної промисловості схвалила черговість розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва 7 вугільних шахт у Донецькій, Луганській і Львівській областях, запропоновану галузевими проектними інститутами.

Розробка ТЕО буде здійснюватися в 3 етапи.

На початку серпня Рахункова палата звинуватила Міністерство вугільної промисловості в неефективному використанні 400 млн доларів, виділених на реформу вугільної промисловості.

"Обком" з посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!