У Азарова вирішили роздати українцям "податкові паспорти"

Середа, 1 серпня 2007, 11:04

Міністерство фінансів ініціює введення "податкових паспортів" для фізичних осіб.

Введення цього документу передбачається новим Податковим кодексом України, повідомила прес-служба Мінфіну.

Директор Департаменту моніторингу та адміністрування платежів Міністерства Євген Олейніков відзначив, що новий Податковий кодекс передбачає вдосконалення систему реєстрації платників податків.

Зокрема, для юридичних осіб пропонується запровадити єдину процедуру реєстрації, чіткі терміни її проведення та перелік необхідних документів. Для фізичних осіб – громадян України - замість ідентифікаційного номера пропонується запровадити номер реєстраційної картки платника податку – так званий "податковий паспорт".

Реклама:

За словами Олейнікова, нововведення щодо податкового обліку фізичних осіб дадуть змогу усунути нарікання з боку громадян, які з релігійних переконань не сприйняли присвоєння ідентифікаційних номерів.

За словами заступника Голови ДПА України Сергія Лєкаря, чіткі правила гри, визначені Податковим кодексом для платників податків та контролюючих органів не лише зроблять прозорою процедуру адміністрування, а й дадуть змогу запобігти тиску з боку держави на платника.

Крім цього заступник Міністра фінансів України Тетяна Єфименко відзначила, що разом з проектом Податкового кодексу Уряд подасть для ухвалення Верховною Радою законопроект про легалізацію доходів. Вона відзначила, що одночасне ухвалення цих двох законів створить умови для легалізації вітчизняної економіки і подальшої її роботи в сприятливих податкових умовах.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!