У Києві стало вдвічі більше мільйонерів

Середа, 1 серпня 2007, 13:34

За підсумками 2006 року доходи в сумі понад мільйон гривень задекларували 614 киян.

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів голова Державної податкової адміністрації Києва Ігор Пархоменко.

За його словами, у 2005 році мільйонерів у столиці було набагато менше - всього 289 осіб.

Пархоменко також повідомив, що в 2007 році жителі столиці подали 23 тисячі 697 декларацій.

"Сім з половиною тисяч осіб зобов'язані були це зробити, і п'ятнадцять з половиною тисяч захотіли подати декларацію, щоб одержати податковий кредит", - сказав він.

Реклама:

За словами глави ДПА Києва, за підсумками нинішньої деклараційної кампанії жителі столиці перелічили в бюджет майже 334 мільйони гривень.

Він також зазначив, що багато киян перерахували близько 540 мільйонів гривень податків із сум, отриманих закордоном.

"У тому числі про свої закордонні заробітки відзвітувалися сорок шість футболістів і тренерів футбольного клубу "Динамо"... У цілому "динамівці" задекларували десятки мільйонів гривень доходів, у тому числі закордонних, з яких у бюджет сплачено мільйони гривень податків", - сказав Пархоменко.

"До речі, це не єдиний випадок, коли видатні спортсмени привселюдно беруть участь у деклараційній кампанії. У 2007 році декларації подали такі відомі люди, як Віталій Кличко, Андрій Шевченко, Василь Вірастюк...", - додав він.

У нинішньому році, за словами Пархоменка, до деклараційної кампанії приєдналися такі відомі люди, як Богдан Бенюк, сестри Завальські з групи "Алібі", Андрій Кузьменко ("Скрябін"), Володимир Бистряков, Анатолій Гнатюк, Тетяна Самая, Іво Бобул, Лілія Сандулеса і багато інших.

"Вони і раніше декларували доходи, просто цього року зробили це привселюдно", - зазначив начальник київської податкової.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!