Мозковий штурм під егідою "Київстару" ледь не зірвали матюками

Середа, 1 серпня 2007, 17:20

18 липня в Українському домі відбувся другий "мозковий штурм" під егідою компанії "Київстар" на тему "Культура та мистецтво".

Загальна тема цих дискусій полягає в тому, щоб визначити, яким суспільство бачить майбутнє України в різних сферах.

Відбуваються вони в формі неформальних круглих столів, до участі в яких організатори запрошують відомих письменників, телеведучих, журналістів та культурних діячів.

Зокрема, цього разу в розмові взяли участь режисер Василь Вовкун, телеведучі Юрій Макаров та Сніжана Єгорова, директор "Центру сучасного мистецтва при НаУКМА" Юлія Ваганова, видавець Олександр Ворошило, директор з PR-консалтингу Київського міжнародного інституту соціології Дмитро Кракович, письменниця Ірен Роздобудько та бізнес-консультант тренінгового центру "100%" Володимир Хуповий.

Реклама:

Саме обговорення відбувалося у формі тренінгу. Для початку, всі учасники розбилися на чотири групи, кожній з яких запропонували визначити ступінь впливу культури на суспільство за допомогою кольорових наліпок.

На другому етапі обговорення, свої думки стосовно майбутнього української культури було запропоновано викласти на окремих аркушах, – декілька від кожної групи, і презентувати зроблені висновки біля спеціальної дошки.

Проте не всі учасники дискусії були готові, що розмова відбуватиметься саме у такому форматі. Отож, на базі однієї груп утворилось так зване альтернативне угрупування.

Найбільш активними його учасниками стали головний редактор сайту proza.com.ua Анатолій Ульянов та редактор відділу культури газети "24" Юрій Володарський, котрим не припало до душі вести дискусію в рамках, поставлених організаторами.

Зокрема, Ульянов висловив своє невдоволення формою проведення круглого столу. Він в нецензурній формі розповів організаторам заходу, що і в якому форматі, на його думку, має обговорюватися "людьми культури".

Також він порівняв модератора даної акції з "поросеночком, который бегает между столами".

Але все ж таки більшість зійшлася на тому, що культура має бути агресивною, щоб відстоювати своє право на існування, національною за змістом та інтернаціональною за формою, а також орієнтованою на інновації. Хоча, як наголосили організатори, вони й не мали на меті прийти до однієї спільної думки.

"Економічна правда" за матеріалами Телекритика і dadakinder.livejournal.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!