Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

НУНС вимагає від Бойка показати, як він рахує ціну на газ

Середа, 1 серпня 2007, 17:42

Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" вважає неприпустимим приховування владою механізмів розрахунку ціни на газ в Україні на 2008 рік.

Про це сказано в заяві блоку, наданій прес-службою НУНС.

В НУНС, зокрема, нагадують про прогноз міністра палива та енергетики Юрія Бойка щодо зростання в 2008 році ціни на імпортований в Україну газ на 10%., та заявляють, що "уряд Януковича не виконав обіцянку про забезпечення країни дешевим газом".

"У той же час, ми вкотре бачимо не лише нездатність забезпечити Україні стабільну ціну на імпортований природний газ, а й подальше приховування арифметики її розрахунку. Вже сьогодні міністр палива та енергетики безсоромно на всю країну заявив про те, що усі переговори про встановлення нової ціни на газ для України і надалі проходитимуть "за закритими дверима", - йдеться в заяві.

Реклама:

НУНС вважає, що намагання Мінпаленерго приховати від людей інформацію щодо перебігу газових переговорів "грубо порушує Закон України "Про інформацію" в частині прав громадян отримувати інформацію про діяльність органів влади", та вимагає від Бойка "негайно оприлюднити інформацію про методику розрахунку ціни на газ, дані, на підставі яких здійснюється прогнозування зростання ціни на газ у 2008 році та припинити порушувати Закон".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!