Кабмін послухається порад Бойка щодо електроенергії

Понеділок, 9 липня 2007, 11:12

У п'ятницю комітет з реального сектору економіки Кабінету міністрів, який очолює віце-прем'єр Андрій Клюєв, затвердив ініціативу Міністерства палива та енергетики щодо перегляду умов експорту електроенергії з України.

За словами джерела в апараті віце-прем'єра, Мінпаливенерго пропонує збільшити її продажі на аукціонах, а також підняти розцінки на поставку по довгострокових контрактах на 60-70%.

Раніше проти подібних ініціатив виступали Секретаріат президента та Рада нацбезпеки і оборони, однак тепер заступник секретаря РНБО, відповідальний за енергетику, реформу підтримує.

Генеральний директор Державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності (ДПЗД) "Укрінтеренерго" Микола Пашкевич розповів, що сьогодні через систему аукціонів продається 10% української електроенергії.

Реклама:

По даним ДПЗД "Укрінтеренерго", в 2006 році Україна експортувала 10,5 млрд кВт/год електроенергії на суму 305 млн. дол.

Основними покупцями є Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія та Молдова.

Найбільшими покупцями української електроенергії стали контрольовані корпорацією Індустріальний союз Донбасу компанії System Consulting (Угорщина), Zomar (Польща) і контрольовані словацьким підприємцем Василем Берчваржом Korlea Invest (Румунія) і Energy Capital (Угорщина).

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!