Не встигла Ляпіна вибігти з ТПУ, як одразу перейшла в атаку на уряд

П'ятниця, 6 липня 2007, 16:46

Народний депутат 5 скликання від "Нашої України" Ксенія Ляпіна звинуватила Кабінет міністрів у небажанні навести лад з державними закупівлями.

Про це вона сказала на прес-конференції у п’ятницю, 6 липня.

Ляпіна зокрема зазначила, що зараз законодавство про держзакупівлі перекручено, через що стало неможливим проведення насамперед дрібних держзакупівель, і вважає, що уряд усувається від наведення порядку в цій сфері.

"Було багато шуму і піару навколо того, що закон поганий…В законі того, що відбувається зараз нема, тому я хочу сказати, що нелегітимні дії відбуваються (в проведенні держзакупівель - ред.)", - заявила Ляпіна і додала, що Тендерна палата України взяла на себе невластиві їй функції, що привело до зриву процесу держзакупівель.

Реклама:

"Є вихід із ситуації. Просто треба мати політичну волю Кабміну і не намагатися робити піар: хто там де, а наша хата скраю – не так, хата Кабміну не скраю", - зазначила Ляпіна і додала, що Наглядова рада, більшість в якій складають представники уряду, має навести лад в цій сфері, і нема потреби "зчиняти шум".

"А можливо Кабмін просто хоче, щоб цей шум був, а можливо … Кабмін хоче повернутися до часів 2003-2004 років, коли в конкурсах на тендерні закупівлі приймав участь один претендент?", - зауважила Ляпіна.

За її словами, Кабмін має прийняти постанову, якою запровадити регульовані ціни на всі послуги, які стосуються проведення тендерних закупівель, а не віддавати це на розсуд ТПУ, та розробити таку систему процедур держзакупівель, за якої функції Палати були зведені виключно до громадського контролю.

Вона також застерегла від того, що в ситуації, яка склалася з ТПУ, можуть зовсім викинути громадський контроль з держзакупівель.

Ляпіна також звинуватила уряд в затягуванні зі створенням державного сайту держзакупівель.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!